Jan 30, 2017

AV, ili, bahata snishodljivost

/Panorama Srbije: Zimska idila/


Najnovije vesti vele da gospodin Velja Ilić i dalje u mamurluku, izvadio još jednu fotografiju ministra Lončara sa pacijenti iz Šilerove. Za sada, a tako će i nastavi, zbog toga nikog ne boli glava. Gospodin Zlatibor - koji je tako dobar hirurg da mu je prof dr Boško Đukanović poručio da njegova baba bolje operiše - sve odbacio kao neosnovane napade, slikao se sa divnim momcima i sportistima, Tako, za razliku od barabe Velje, Zlatibor ostaje divan momak i ministar.

Sve ovo sa gospodinom Zlatiborom ispašće unutrašnja stvar gospodina magistra Velje. Naime, više odbora Nove Srbije se sastalo i saopštilo da je gospodin Velja, istupima u javnosti, pogazio temeljne vrednosti na kojima počiva Nova Srbija, da će oni uvek biti uz one kojima je cilj nacionalna, ekonomska i državotvorna politika, a da su Velja gospodinu lični interesi iznad interesa Srbije.U to ime formirali se u Zajedno za Novu Srbiju!

Da se slučaj Velje gospodina zatvori naučnom izjavom dr Stefanović Nebojše, da Velimir Ilić nije čovek kome se može verovati. No, znajući Velju gospodina, i one, onoga, u čije ime govori dr Nebojša, ne bi bilo iznenađenje, da, koliko sutra, Velja gospodin ponovo postane čovek kome se bez ostatka može verovati.

Ali, da se puste ove trice i kučine, Srbija nastavlja na svom putu najboljih rezultata u istoriji. Gospodin Milan Krkobabić, koji nasledio penzionersku partiju od tate, postavljen za predsednika Saveta za koordinaciju mera i aktivnosti za rast BDP-a. Na tu okolnost rek'o da to telo pomaže premijeru, i da je veliko priznanje ako ti predsednik Vlade poveri takvu dužnost. Razultati odmah emitovani, njihov Republički zavod za statistiku saopštio da je prosečna neto plata u decembru 2016. iznosila 53 456 dinara, što je, u odnosu na novembar, nominalno više za 16,8, a realno za 16,9 posto. Nominalno i realno, šta reći, osim otresati glavom.

A Vučić gospodin, nastavlja sa rezultati koji su veći od svakog nominalnog i realnog. Bio u Belorusiji, kod Lukašenka, posetio fabriku traktora, javljeno da Srbiji stiže sistem "Buk", osam migova, rakete S 300... Što reče kolega Slaviša Lekić, još samo da nam Ameri utrape rashodovanu atomsku bombu, i bog da nas vidi. Sve da se metne u Kićeni voz, i pravac Eldorado. Sve ima da pukne od rasta i procvata.

Da će sve bude ko u priči kaziva ishod sastanka SNS i SPS, na kome postignuto puno jedinstvo. Kako javlja sami Dačić, svi se složili da je Vučić gospodin najbolji zajednički kandidat za predsednika. Drugi kandidat bi doveo do drugog kruga, a to vodi nestabilnosti, zašto bi dozvolili da se ceo projekat uruši, ne treba, kako velio, izazivati sudbinu. Da se izglasa da to bude doživotno.

Dakle, gospodin Vučić, bahat prema Srbiji, snishodljiv prema svetu -  Kurz gospodin, i ostali svetski palamari, je jedan od primera - je najbolji izbor i garant projekta daljeg jbnja Srbije u zdrav mozak. Označen je start da razne, sa lažnim titulama, nebojše, siniše, jorgovanke... po projektu AV gospodina, budu na čelu kolone.. Da do njih marširaju pečenjari i konobari, takođe sa kupljenim diplomama, po ministarstvima i državnim preduzećima. Skupštinska bulumenta će to već, u stojećem stavu, aklamacijom usvojiti. Da se to ne bi urušilo, konkurs za raznu vuksu je otvoren. Nema da nema, jer toga ima. Lično AV ministar prosvete  pozvao dr Vuksu, koga studenti učlanili u SNS, da bude savetnik ovog razvojnog sunovrata. 



No comments:

Post a Comment