Jan 18, 2017

Voz iz pm, na putu za tri pm

/fotomontaža pozajmljena od NN autora/





Vučić gospodin je stigao u Davos, što potvrđuje njegovo višesatno bajanje u svakom RTS Dnevniku od pola sata. U Švajcarsku je, kako javlja Šesta kolona, otišao specijalnim virtuelnim vozom, okićenim krivuljama našeg rasta i statistikom da smo najjača ekonomija Evrope.

U Davosu, kako sam javlja u višesatnim obraćanjima, Vučić glavni. Sa njim, kao jednojicom, se sastao kineski premijer, a sa Bajdenom razgovarao čitav školski čas. Kako javio, Bajden ga sve razumeo, on lično je zaustavio Voz, svima želeo da pokaže da smo za mir i napredak i reforme. Svi koji govore, i ponašaju se, drugačije, su destabilizujući faktor.

Kao što se nije znalo voz, na relaciji Kraljevo - Mitrovica, saobraća redovno i svakodnevno od 2013.
Međutim, iako u tom vozu bude i po jedan putnik, odlučeno da se pojača protok ljudi i robe. Opremljen jedan mnogo dobar ruski voz, sa ikonama iz kosovskih manastira i na 101 jeziku natpisom Kosovo je srbsko. Takav voz stigao do Raške. Koordinator za Kosovo, deli Marko Đurić, koji, vele, iz voza izašao u Topčideru, izrazivši sumnju da to ne rade sdamostalno, optužio Prištinu da želi da isprovocira sukob, dok je dežurna mirođija Vulin pohvalio mudru reakciju Vučića, bez koje bi došlo do krvavih sukoba...

Hitno zaseo i Savet za nacionalnu bezbednost, predsedavajući Diplomislav poručio da je razočaran reakcijom EU, koja tražila da se svi vrate dijalogu, i izborno odguslo da će Srbija, u slučaju ugroženosti Srba, poslati na Kosovo ne samo vojsku, svi će ići tamo, prvi ću ja da idem, ne bi mi bilo prvi put...

Prvi mašinovođa, u redovnom višesatnom javljanju u svakom RTS Dnevniku od pola sata, im'o javi da on nije znao ni kako izgleda voz, a nekmoli ostalo, te da je voz video tek kad ga je deli Marko Đurić prikaziv'o na TV. Još poručio da je neko, zna se ko, samo tražio razlog za sukobe, za šta on ima dokaze, ali smo, zahvaljujući našoj mudrosti, uspeli da izbegnemo sukobe, i sačuvamo mir po svaku cenu. Ako ima dileme, ko stoji iza Naše mudrosti, Vučić gospodin, koji nije znao ni kako izgleda voz, i na to odgovorio: Ja sam kriv "Velikosrbima" što sam zaustavio voz, a ja mislim da sam sačuvao mir!

Dakle, sve je pod kontrolom, građani Srbije nemaju rašta da brimu. U međuvremenu, Kićeni voz stigao u Bešku. U tom idiličnom mestu na Dunavu, preko puta Hrvatska, SNS organizov'o tribinu sa gostom Veselinom Šljivančaninom, oficir koji osuđen u Hagu zbog ratnih zloćina u Vukovaru. Tribina prekinuta kad je Inicijativa mladih razvila transparent "Zločinci da zaćute, da bi se govorilo o žrtvama". Aktivisti Inicijative izbačeni iz sale, i napolju izudarani. Organizator javio, SNS predsednik opštine Inđija potvrdio, da nikakvih incidenata nije bilo, veća da su to "fašisti sami sebe tukli".

A gospođa Maja, kojoj zapalo da bude predsednica Skupštine, nakon okupljanja Predsedništva SNS, imala javi: Za Srbiju je važno da naš kandidat pobedi, jer vidimo da se ujedinjuju stranke i unutra i spolja, kako bi nas vratili u vremena koja građani žele da zaborave...

Biće da Kićeni voz i nije imao nameru da stigne na Kosovo, već da je to naš unutrašnji voz, koji je, sa ovom vlašću, iz ove PM, lepo oslikan, pod Vučić mašinovođom, krenuo, i to neće stati, pravo u Tri PM.


No comments:

Post a Comment