Jan 12, 2017

Kome treba podrška ovakve opozicije


Vučić premijer  i kad putuje po beli svet ne ostavlja zemlju bez svoje pameti. Ovaj put se javio iz Bolivuda, koji se jedini može meriti sa produkcijom njegovih sapunica, i javio da svoj posao obavlja sa velikom ljubavlju i posvećenošću. Još javio da poraz kandidata SNS, na predsedničkim izborima, znači njegov odlazak. Jerbo, kako mu se javilo, neki će pokušati da iskoriste predsedničke izbore, ne da bi na njima pobedili, već da bi smenili vladu i njene dobre rezultate, i zemlju vratili, pajz sad, u kolotečinu prošlosti... Dakle, sve rečeno, sujetni Vučić će teško odoleti izazovu da bude nosilac svoje liste za sve moguće izbore, tako da sledi bolivudska hiperprodukcija isprazne statistike napretka najboljih rezultata u istoriji historije.

Na drugoj strani imamo najavu kandidature Saše Jankovića, tvrđenje pazara lakiranog Vuka Jeremića, a biće tu još zečeva u trci. Znamo da se opozicija, sem Živkovića koji je to iz taka podržao, nije javljala na oklonost najave Jankovićeve kandidature. Onda se probudio Šutanovac, i rekel da je DS kičma okupljanja, te da kandidat opozicije za predsednika nema šanse bez njihove podrške. Šta bilo, Predsedništvo DS jednoglasno podržalo Jankovića. Treba očekivati da će se i većina ostale, i ovakve, opozicije, sve do kičma Janka Veselinovića, slično opredeliti, jer im je šlepanje uz Jankovića velika šansda da ostanu tu gde su, na ugodnoj margini.

Treba reći da, oni koji vele da se razumeju u te stvari, dakle relevantni ljudi, kažu da je podrška DS Jankoviću značajna, a ko ne odlučujuća, jerbo DS ima infrastrukturu. Na to imam rečem, jebala ih infrastruktura. Da se ne radi o tome da će, iz busije infrastrukture, opet da nas zaskoči proverena partijska infrastruktura? Toliko "infrastrukture" im je garant preostalo. U prilog svemu da se navede da je Saša Janković "idealan" kandidat prevashodno zato što je kako treba, odgovorno, radio svoj posao, i što je to smetalo, i smeta, bašibozuku i korovu na vlasti. Na drugoj strani, koja hoće da bude ista strana, imamo DS, i ostale kičme okupljanja, koja, kad je trebalo, nije radila svoj posao, što će reći da ga je radila samo za sebe.

Rezultat svega je da su sve naše "kičme okupljanja" van, ili na ivici, cenzusa. Te kičme okupljanja su, svojim radom, dovele ovaj korov na vlast, i oterale, i teraju, građane u apstinenciju. Zato se čini da je ucena Jankovića sa posedovanjem infrastrukture loša, pre svega za Srbiju i njene građane. Tvrdo stojim da će podrška ovakve opozicije Jankoviću doneti više lošeg, nego dobrog, njegovom rezultatu. I, što je najvažnije, mrcvarenje će se nastaviti, i Vučić, i ovakva opozicija, će nastaviti da jašu. Podrškom Jankoviću raznih partijskih beskičmenjaka se cementira postojeće stanje, i odlaže, a to će u partijskom sistemu da traje i traje, dolazak građana i njihovog pravog zaštitnika na vlast.


2 comments: