Mar 27, 2017

Koga kara Beli metafora

/ Vučićeva elita u Areni/



Vučić je u Arenu istovario 500 autobusa, i pokazao kakva je to sila. Narod  je platio i autobuse, i Šredera, potomka Tolstoja, celu tu cirkus predstavu. Platiće i glumatanje Laze Ristovskog. Već plaća, i tek će plaćati, Cecu, Amadesus bend, svakog prisutnog koji je u Areni odradio radnu obavezu. Svi su se oni džumle i u kompletu aklamativno složili da je Vučić „ uz mnogo naprednog rada uspeo da državu izvede na pravi put, i spasi našu ekonomiju“...

         Odmah se, preko plaćenog oglasa u „Politici“, javilo 650 sisa „intelektualaca“ i druge „elite“, gde se jedino Žiki Šarenici nema šta zameriti, koji su podržali Vučića, „spremni da se sa njim bore za bolju Srbiju“. Jer, pajz sad, „Srbiji je potreban predsednik, garant pristojne i uređene zemlje, kakav je Aleksandar Vučić“! I to se platilo, i tek će se plaćati.

         I ostali kandidati nude bolji život. Sve su to, ako se izuzme Saša Janković, svesno, ili im se tako namestilo, Vučićevi trkači, a od njih najbolje kotira lakirani Vuk Jeremić, oko koga se Vučić mašinerija najviše i trudi da od njega napravi najboljeg „opozicionog“ protivkandidata. Kad su karte tako podeljene, pitanje svih pitanja je, hoće li Vučić pobediti u prvom krugu.

         Jedini koji se u ovoj podeli ne uklapa, koji je na veliku zajebanciju odgovorio malom zajebancijom, je Ljubiša Preletačević Beli. Kad je Beli zajebancija uzela maha, kad su mladi, preko njega, nameštenoj igri ovejanih prevaranata, pokazali Onu stvar, odmah se videlo da to ne dobro, te to su novi Beli listići, te ne može se na taj način, kad je stvar ozbiljna, okretati glava od pravih problema, da on, ustvari, radi za Vučića... Ta nemojte kasti, što rekla baba Kurana. A sve valja i štima kad zbog ovejanih prevaranata, i njihovih pravila igre, 30 000 mladih svake godine napušta zemlju, kad se od Srbije pravi eldorado za poslednji partijski šljam... Uostalom, ovo je ništa, kakve fekalije je ova sprdnja od država zaslužila.

         Da se ovde citira Saša Janković, po kome Beli Preletačević na izvanredan način pokazuje svu apsurdnost sistema, i besmisla u koji smo upali. I da se citira Filip Balunović iz Novog plamena, koji kaže da je Beli otelotvorenje onoga što je Gramši nazvao „Doba čudovišta“, kad staro umire, a novo ne može da se rodi. To je, po Balunoviću, odgovor odozdo, Beli je oslobađajući, jer igranje na sigurno, na postojeće, postaje nepodnošljivo...

         Uostalom, u čemu je problem, da li je pravo pitanje, kome Beli otima glasove? Zašto bi ih od bilo koga otimao, Beli glasovi su autentičan odgovor na zajebanciju države i partija, to su glasovi onih koji ne pristaju da ih i dalje, u prvom redu Vučić bulumenta, prave budalama. I da li bi Beli bio "ozbiljan", ako bi seo u Vučić autobus, ili se, na drugoj strani, pridružio Janković karavanu? Evo i pitanja dušebrižnicima svih fela: A šta bi to bilo brže, bolje i jače, bez armije mladih koje je Beli animirao? Evo i brzog odgovora, bilo bi isto, i gore od goreg, Beli bar, na svoj način, u „Dobu čudovišta“ pravi pukotinu, iz koje -  evo malo poezije - uz pravilno zalivanje, može izaći zdravo stablo. Zato držimo fige Belom, nije neka matematika, mada ovde ni takva matematika nije pouzdana, ako bude stani-pani, na koju će se stranu Beli okrenuti.

         Za kraj da se kaže i veli, da Vučić rekel da bi se pre ubio, nego ukrao jedan glas. Mislite o tome, eno ode u Rusiju po "migove", on je, provereno, čovek od reči! A da će preostali narod sve da plati, ne berite brigu, platiće.

          

        

No comments:

Post a Comment