Mar 10, 2017

"Kad govori, kao da govna padaju"

/Vučićevi putujući sendvičarski konvoji podrške/


Kao što se zna i znade, Vučić Aleksandar je vrhunski čovek od reči, kampanju za predsednika Srbije radi samo u slobodno vreme. Već je bio u nekoliko gradova, Vranje, Subotica, Mitrovica, Jagodina...  Svuda je bilo vrhunski: Nekoliko hiljada akivista, istovarenih iz stotinak autobusa, desetak SNS, i koalicionih, ministara, koji se vozaju u službeni "audiji", i nema da nema prosperiteta i razvoja.

Pošto je istresao, i istresa, sve cifre najvećeg napretka u istoriji, Vučić je prešao na drmanje kaveza, počeo redovno optužuje opozicione kandidate da 'oće izazovu makedonski scenario i nestabilnost u Srbiji: Brine me njihova želja da izazovu nerede i nemire u Srbiji... što god da rade, neću im dozvoliti da ugroze mir i spokoj naše dece... Naravno, prisutan je i Vučićev doktor Stefanović, koji nadodaje da se neće paliti naši gradovi...

Kao štedljiv čovek, Vučić ima samo, i tek, tri spota, koji, kao što se zna, ne koštaju ni dinara. U spotovi veli: Bez obzira šta vam kažu, vi znate istinu. U poslednje tri godine Srbija je na pravom putu. I zato, danas ne smemo da stanemo. Nastavićemo da napredujemo, da budemo još jači, brži i bolji. I veli: Ne možemo dozvolimo da se najlošiji vrate na vlast. Uništiće sve što smo stvorili...

Pa kome se Vučić gospodin obraća ovim nebulozama, kom mozgu i obrazu, kad se njegova priča svodi na stih, kojim je pesnik Jelenković, metafora braćo i gospođe, parafrazirao Miljkovića: Kad govori, kao da govna padaju! Očito, stvarnost to potvrđuje, da ima kome. Toliko je u Srbiji mozga i obraza, da su ovakva predizborna "Govna" njen prvi izbor.

Još da se javi, što itekako ima veze sa "padanjem govana", da RIK, koji nadležan za izbore, ima dvotrećinsku SNS većinu. Što samo znači da će RIK bude bolji od prethodnog, u kome predsednik bio Dejan Đurđević, koji sada, kao SNS funkcioner, predao Vučićevu kandidaturu. I da se javi, tako javljaju, da SNS skuplja potpise za Čanak kandidaturu.

A tek ovo, pajz sad, ovo nije poezija, ovo je ludilo iz iste kante, RTS javlja  da SNS saopštava da se stariji građani žale na uvrede i pretnje iz Izbornog štaba Jankovića. Apeluju na građane da ostanu mirni, i ne nasedaju na provokacije koje su planirane širom Srbije.

Od novosti ima i da gospodin Beli krenuo u prikupljanje potpisa. Ide mu to, da se veli, sasvim dobro. Sve je to, kako sam kaže, postalo Ozbiljna zajebancija. Otkud sad to, ako nisu u pitanju neka zavera ili slična udba, pa otud što je to odgovor, pre svega omladine, na permanentno jbnje, države koja je partija, i partije koja je država, u zdrav mozak. Sve je to legitimno, kul i nenadjebivo, ali, šta ćemo braćo i sestre, Srbija je ovo, ako Beli uđe u drugi krug?



No comments:

Post a Comment