Jun 16, 2017

Ana od papira

Svi za Anu /iz Šešelj albuma, sa proslave u ambasadi Rusije/




Dani pred Vučić odluku tko će biti kandidat za premijera Srbije protekli baš sadržajno i do svakog kraja državnički. Dan pred odluku, i to sabajle, članovi omladine SNS, kako nego spontano, vele, hteli da iznenade lidera partije i predsednika države, i banuli pred zgradu Predsedništva da ga pozdrave prilikom dolaska na posao. Pres služba Predsedništva saopštila da omladina došla oko sedam sahata, očekujući da Vučić na posao dođe pola sata kasnije. No, spontano ne bilo tako, Vučić je već bio na poslu, izašao je i pozvao omladinu da uđe u kuću domaćinsku, gde su se zajednički uslikali. Sa omladinu, što najbolje govori o programu i prioritetima ove vlasti, jašta nego rano i spontano, bio i MUP ministar Stefanović, a poranio i generalni sekretar Predsedništva, ranoranilac Selaković. 
        
         Da će Vučić odluka biti teška, ali i prva u historiji, dalo se naslutiti izjutra, u Jutarnjem programu Vašeg prava da ne znate ništa. Gostov'o Vučić paraanalitičar Anđelković, koji zajedno sa onaj Vučić Radman, i onaj Krstić Vučić, sabajle blableiše Vučić narodu. E, taj Vučić poluparaanalitičar poručio Vučić narodu da je Ana Brnabić poluvanstranačka ličnost. Sve bilo jasno.

         Sve bilo parajasno kad uveče Vučić u svom dramoletu saopštio da je odlučio da kandidat za premijera bude Ana Brnabić, koja ga je obavestila da može da obezbedi većinu poslanika u parlamentu!!! Vučić gospodin javio i da je to prvi put u istoriji, žena, pa još LGBT, Amerika i Evropa mogu samo da aplaudiraju, da je suficit najveći, i da će sve nastaviti da pršti. Sve prskajući od državničke mudrosti saopštio i da su novinari i građani, koji su maltretirani od strane SNS batinaša prilikom Vučić inauguzacije, sami sebe maltretirali.

         Svi, do dalekog sveta, dali aplauz za potez koji ulazi u historiju istorije. Jedino gospodin Palma izvoleo reči da Ana neće bude njemu premijerka. Iako i SNS koalicija, pa i sami Vučić gospodin, misli isto, i gore, kao Palma gospodin, SNS saopštio da je Ana sjajna i najbolja. Isto bi se presaldumili, i u 16 apludirali, i da je Vučić gospodin za premijera predložio gospodina Tačija, ili ime premijera izvukao u nagradnoj igri Uzmi fiskalni račun. Jerbo, braćo i gospođe, ovo je Vučić demokratija, a gospodin Vučić najviše drži do rezultata i svog obraza.

         Koji dan ranije, u Evropskom parlamentu, bila sednica povodom izveštaja o Srbiji. Dobijene najviše ocene, poglavlja koja bila na redu odobrena. Međutim, bilo poslanika, pojedinačan slučaj, koji tvrdili da je u Srbiji na delu konstantno kršenje zakona, da se predstavnici medija zastrašuju i napadaju, da je posao nemoguće dobiti bez članstva u SNS... te da EU pravi grešku žmureći na unutrašnja dešavanja u Srbiji, zarad stabilnosti u regionu.

         Dakle, dobijen je papir da Srbija ispunjava sve uslove u daljem napredovanju ka EU. Tom papiru je dodat papir na kom je Vučić potpisao kandidaturu Ane Brnabić za premijera. Nažalost, sve su to konfete koje Vučić baca svetu, dok su na delu skandalozna "unutrašnja dešavanja", koja je advokat Beljanski dijagnostifikovao kao Diktaturu mediokriteta. 

No comments:

Post a Comment