Feb 16, 2017

Perhan kontinuiteta

/instalacija: umetnik Živko Grozdanić GeraMuseum/

Bilo i Sretenje, i sve se nastavlja u duhu negacije tradicije i tije vrednosti. Baš pred Sretenje javljeno da je Predsedništvo SNS, na vaskoliko iznenađenje zabrinute Srbije, odlučilo da im kandidat na predsedničkim izborima bude Vučić Aleksandar. Tako je Vučić ostao dosledan izjavama da se neće kandidovati.

Zašto je to učinio, isto pretprazničko veče, sa najnovijim Perhan naočarima, objasnio direktno preko svojih ekrana: Volim Tomislava Nikolića, volim sve ljude, ali najviše volim Srbiju.  Još je na svoju televiziju rek'o da mu je to poslednje gostovanje sa mesta predsednika Vlade, i da će zbog kampanje uzeti samo nekoliko dana premijerskog odmora. O Siniša Mali, i bivša supruga intervju KRIK-u,  u kome ova izjavila da je Mali taj "najveći idiot" koji je rušio u Savamali, im'o kaže da se grozi, da je to dno dna, da se borba za starateljstvo dece na taj način zloupotrebljava...

Onda došlo Sretenje, u Marićevića jaruzi sve proteklo lokalno, Maja Gojković se, sa Vulinom i SNS ministrom vojnim, za koga zlobnici vele da bio Jorgovanka šofer, dinastički popela na Oplenac. Diplomislav podelio samo 300 odlikovanja. Vučić i taj dan proveo radno.

Gde bio, bio na slavi Jedinstrvene Srbije u Batočini. Dočekan samo tako. Domaćin Palma domaćinski poručio da na kampanju, i tu neizvesnost, neće izgubiti ni dan, jer se pobednik izbora unapred zna. Uz ovacije otpevo da niko nema pravo da zaustavi kontinuitet Srbije. Nadodo se prisutni Dačić, ne podržavaju Vučića zbog Vučića, nego zbog budućnosti Srbije. I baš se nadodo i formalno pomilovani ,Karić Bogoljub, koji bio levo od Vučić: Ja mislim da je Bog hteo da na Sretenje imamo praznik i kandidata za predsednika Srbije, srpskog sina Aleksandra Vučića. Moja procena je da će borba biti laka!

Na licu mesta se duplo revanšir'o Vučić Aleksandar, iznevši celovit program: Ja neću biti kandidat samo SNS, već svih vas, i moj posao je da jednako brinem o svakom članu Jedinstvene Srbije, SPS, Pokreta snaga Srbije i svih onih koji tu kandidaturu budu podržali. Za ovo mu treba verovati, praksa pokazuje o kome je i do sada brinuo.


A onda, u kasni sat, stig'o aber sa sretenjske proslave rođendana gospodina Diplomislava. Mada je Vučić kandidaturu primio k znanju, i dod'o da će se o svemu dogovoriti, izgleda da dogovor tek sledi. Naime, javljeno da i će i g. Diplomislav bude kandidat. Ne treba seiriti da je ovaj rođendanski potez od Vučića poniženog i uvređenog Diplomislava znak podela kod naprednjaka. Pre će biti da je ovo još jedna ujdurma smišljena u kuhinji onih koji brinu samo o onima koji ih podržavaju. Ili se Diplomislav dosetio kako da pojača pregovaračku poziciju, i u cajtnotu obezbedi bolje tantijeme za sebe i brojnu familiju. Kako bilo - još jedna naprednjačka ujdurma, ili je sujeta udarila na sujetu - neka ovo krljanje ostane nji'ova stvar.



No comments:

Post a Comment