Sep 13, 2017

Direktan prenos










Opet smo imali Direktan prenos Vučićevog logoreisanja o Najvažnijim pitanjima. Ovaj put to beše na izgubljenom RTS-u, koji je, zajedno sa većinom televizija sa nacionalnom frekfencijom, postao ništa do njegov žurnal. Odmah da se kaže, sve što je Vučić gospodin istrtljao nema veze sa nadležnostima Predsednika Republike, ali zato ima sa Pinokio dijagnozom.

         Najvažnije pitanje, ka se pretpostavilo, bilo tzv Dijalog o Kosovu, i ulazak Srba u Haradinaj vladu. Svako razuman će se složiti da Srbija - u situaciji kad, kao i Albanci sa Kosova, ne odlučuje niočemu - i treba i mora da prihvati „normalizaciju“ sa Kosovom. Vučić gospodin je tu samo jedan od izvođača radova, i ima neke pravde što je ta uloga njemu dodeljena.

         Ali, šta taj čovek priča, to je žanr najprizemnijeg šibicarenja koji će se tek izučavati. Znalo se, ali potvrđeno, Vučić nikada nije ni video Haradinaja, sa odlukom Srpske liste da podrži „optuženog ratnog zločinca“  nema blage veze, baš te subote je imao važnija posla, ali podržava odluku Srpske liste. Da li je u pravu, eno najveći nacionalista Kurti kaže da Vučić formira vladu Kosova, u najtiražnijem kosovskom dnevniku ima karikatura gde Albanac ljubi ruku Srbinu...Takozvane patriote, iz kafića, koji ne brišu penu od piva i kapućina, ne uvažava, jer ti ionako misle da se Pećka patrijaršija tako zove jer monahinje lože peći.

         Nema dvojbe da sve tako, ponovio da se zakleo na Ustav, i da će Ustav poštovati. Rezultati sve govore, Srbija je najbolja u regionu, ekonomija cveta, sve pršti od suficita, nezaposlenost takoreći ne postoji... Zato će, od oktobra, biti intenziviran Dijalog, koji će biti ozbiljan i inkluzivan, svi će imati pravo da iznesu mišljenje, sve će bide žestoko, ali tolerantno, jer on je tolerantan čovek, da li je u poslednjih pet godina za nekoga rekao da je izdajnik, nije, sve se izmišljava...

         Tako se izmišljava da je Srbija jedna od najsiromašnijih zemalja, pa i u tom regionu, u kome smo, po Vučiću, najbolji. A tek se izmišljava da je u Srbiji, sem za Vučićeve Srbe i ostale njegove građane, gore od najgoreg. Ali, bez brigu, Predsednik se drži Ustava, i brine o građanima Srbije, ali i o Srbima u okruženju. Naročito o Srbima na Kosovu.

         Na Kosovo se i ulaže, eto i npr. Kancelarija za Kosovo, po zakonu, za usluge „Strategije komunikacije na društvenim mrežama“, što znači otvaranje FB profila za direktora Marka i Kancelariju, plaća, sa PDV, molim lepo, samo 948 000 dinara. Bulumenta ne pita šta košta, oli je Kosovo ili drugi Dijalog, kad su sopstveni džepovi u pitanju.

         Zbog zato, i zbog sve, pozor na reči, figurativne braćo i gospođe, Sergeja Trifunovića, koji veli da „neke treba hospitalizovati, neke staviti u zatvor, neke posuti katranom i perjem i nagnati kroz Beograd“! I da se to stavi u neki Ustav, figurativno bolan, umjetnički, da lustracija postane ustavna kategorija. I da se metne obavezan Direktan prenos. Valjda se onda svaka budala neće budaliti na račun naroda i države

No comments:

Post a Comment