May 10, 2017

Srbija do Qrčine

/sa protesta u Novom Sadu/



Nikada nisam otvorio „Informer“, prebacio na „Pink“, glasao za budale koje su postajale zabrinuta gospoda na vlasti... Sve što radio, držao se svog posla, totalno van takozvanog lukrativnog oportunizma... No, ima onih koji sve to jesu, a to je, kad se izbroji, u ovakvoj demokratiji jedino važno. Zahvaljujući onima koji sve to jesu, predvodnicima koji su društvo gurnuli u živo blato partijske hijerarhije, Srbija nije, kao što su juče Vučić i braća vadikali vizionarili, stigla do Tokija, ali jeste do Qrca, što mu izađe na isto.

         Jedan od stubova Srbije do Qrca, taj „Informer", obeležio pet godina postojanja. U to ime objavili čestitke, u kojima se čestita što tabloid koji vodi urednik, koji je po Vučiću pristojna i profesionalan ličnost, „u svakom trenutku radi za nacionalni i državni interes Srbije“. Da se podseti da Dačić čestitao još prvu godišnjicu, kade, na pitanje, šta mu se dopada u novinama, odgovorio da nema potrebe da čita, sve je odlično, poznaje vlasnika i urednika. Sade se istak'o ministar Nebojša iz Beograda, koji  poručio, Pokazali ste da pratite i osećate puls naroda, želim vam da nastavite sa zanimljivim tekstovima, ne zaost'o još jedan klon, prezimena Vulin, „Informer“ je hrabar, tačan i na strani svoje zemlje, lično Ceca poverila da imaju sjajnu saradnju, „uvek pričate o meni istinu“... Pa neka neko kaže da nismo na putu za Qrčinu.

         Vidim da UNS dobio novog predsednika, što me podseti da - iako se nešto i nigde nisam učlanjavao - su me još pri osnivanju upisali u NUNS. Prihvatio sam to, više kao potvrdu da nisam u jbn UNS-u, i da sam u dobrom društvu. Uostalom i u NUNS-u sam prvi put išao na izbornu Skupštinu jedared, da bi i dalje bio u dobrom društvu, jako kad je izabran Slaviša Lekić. Što ovo Srbija mu do Qrca, pišem, pa zato što se novi predsednik UNS-a, muški rod, nema šiškice, na okolnost da su slobode medija u opadanju, i da je stanje gore no u vreme Miloševića, javio da veli da je Nivo slobode medija u Srbiji bio mnogo lošiji pre 2012... Kanda je usvojio Vučićevu do Qrca platformu na istu temu, po kojoj je Srbija demokratsko društvo, ali da ON uveren da ima prostora za napredak, i da je spreman na dijalog o tome...

         A napredak nije, kao što nam sledovalo, do Tokija, napredak je samo do Qrca. Pa imamo da je, po Vučić konkursu, novi direktor Koridora Srbije niko do onaj Babić, od koga, kao Babića, Vučić ministarka Zorana očekuje samo jedno – Rezultat. Do qrca, di ćete veći rezultat od toga da je onaj Babić direktor.

         Od do qrca naprednih rezultata ima se da prezident Tomislav Diplomislav - koji će vele bude savetnik Naslednika za Rusiju i Kinu, nešto treće, ali i svakako "u najboljem interesu Srbije", za samo 10 000 evri mesečno – rekio da on bio najdemokratskiji predsednik Srbije u novijoj istoriji. I ima da državni sekretar u MIP, gospodin autolimar iz Surdulice, što se viče Ivica Tončev, razgovarao sa ambasadorom SAD, pajz sad,  „o aktuelnim zbivanjima na Korejskom poluostrvu“... Ovo nije do jednog, ovo je Srbija do Dva qrca!

         Znači, bez brige, Srbija stiže do Qrca i qrčine. Ne bez razlog Vučić ministarka Zorana, a njojzi se mora verovati, rekela da je Novi predsednik Srbije garant stabilnosti, prosperiteta i napretka Srbije. 
          

        

No comments:

Post a Comment